Over mij

Auke ValkMijn naam is Auke Valk geboren op 23 oktober 1978 te Deinum in Friesland. Vroeger zei ik altijd dat ik nooit op een kantoor wilde werken, ik wilde buiten zijn. Nu vele jaren later werk ik alweer sinds 1999 op een kantoor, in de ict sector. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt zoals Getronics en de Landmacht en ben nu werkzaam bij de Gemeente Zuidhorn als systeembeheerder.
Maar het gevoel dat ik buiten wil zijn is er nog steeds, jarenlang verdrongen dat wel, maar de afgelopen jaren ben ik steeds meer buiten te vinden met de camera in de hand.

Ik fotografeerde het liefst vogels, en dan het liefst roofvogels, ook vanwege mijn achternaam zijn valken de favoriet. Maar ook macrofotografie is prachtig om te doen, met name het zichtbaar maken waar iedereen aan voorbij loopt of zelfs overheen loopt. Vaak zijn de meeste mooie dingen te zien gewoon in je eigen tuin.

In 2002 heb ik mijn eerste digitale camera gekocht, een Olympus C450UZ. Een prachtige camera, 10x zoom en maar liefst 4 megapixels, was destijds best goed! Na een paar jaar daar mee te hebben gewerkt wilde ik meer, dus zocht ik het eerst in accesoires. Een aantal voorzetlenzen bijvoorbeeld. Maar dat verveelde al snel dus ging ik voor een digitale spiegelreflex, een Canon 20D. Sindsdien is het hek van de dam en heb ik inmiddels vele maand salarissen uitgegeven aan o.a. objectieven.

Een aantal jaren later kocht ik de Canon 5D Mark II en later ook de 1D Mark IV, met deze camera’s kwam ook de mogelijkheid mee om naast te fotograferen ook te kunnen filmen. Deze camera’s produceren prachtige beelden, foto en video.

Begin 2012 de stap genomen de EF 500 F4.0 te verkopen, met pijn in mijn hart dat wel het is een geweldig objectief. Vele uren mee doorgebracht, maar de tijd ontbrak om daar nog mee door te gaan. Met de opbrengst van de verkoop van deze lens is de Canon XF300 aangeschaft. Dit is een professionele camcorder, een geweldig apparaat. Een van de beste camera’s in zijn segment.

Momenteel richt ik mij op beide vlakken, fotografie en videografie. De laatste is wel mijn echte passie.

Sinds eind 2011 ben ik ook in het bezit van een vliegbrevet en probeer nu ook vanuit de lucht foto en videobeelden te registreren. Vliegen is altijd een droom van mij geweest en nu is het dus werkelijkheid.

Wat is er mooier dan meerdere hobby’s te combineren!